Mezo

Mezo

Mezo är helsingborgskaféet du inte får missa. Det är inte bara ett kafé utan även en orientalisk upplevelse med riktigt god mat. Mezo är, med deras egna ord, det bästa ifrån Italien, Orienten och Sverige. Det svenska märker man som tur är inte. Maten är till stor del baserad kring olika röror som till exempel hummus och baba ghanoush. De har även tzatzsiki och massa röror med oliver. Det som är lite annorlunda är att du kan beställa en tallrik med alla dina favoritröror och endast få en hög med bröd till. Sedan kan du dippa loss ibland dina röror bäst du vill, eller dela tallriken med några kompisar över en kaffe. Orientalisk plockmat av denna typ kallas Meze. De goda rörorna används givetvis i deras andra maträtter också. Pastatallrikar med olika sorters kött har alltid någon passande röra vid sidan om.

mezo_10
Några goda röror.

Bortsett ifrån den kulinariska upplevelsen så bryter de mönstret lite genom att erbjuda enkilos negerbollar (chokladbollar). För de som inte klarar av ett kilo smör och havre så kan man även få dem i en halvkilosvariant vilken du kan se i bilderna nedan. Mezo har inte bara fikabröd i jättestorlek. Du kan även få en stor variation av lite mer normala bakelser.

För de som inte besökt Mezo innan kan vi tipsa om det arabiska rummet i källaren. Går du längst in i kaféet så finner du en trappa som går ner till ett inrett källarrum där man kan sitta ostört och tjattra med sina vänner. Är det soligt ute så har de dock en stor och fin uteservering att sitta i. Vid uteserveringen kan Mezo även erbjuda vattenpipa för de som är sugna. Då de har öppet till klockan 01:00 varje dag så kan du sitta och puffa vattenpipa med dina vänner långt in på kvällarna.

Mezo är ett riktigt guldkorn i Helsingborg som du inte bör missa. Kaféet ligger på Södra Storgatan 3 nära Kärnans nedre trappor. Senast vi var där tog de inte kort så ha kontanter redo. Priserna är dock bra och du får mycket för pengarna. Kolla in deras meny och läs mer om kaféet på deras hemsida Mezo.se

Video och bilder ifrån Mezo:


Om videon hackar kan du klicka på HD-knappen nere till höger.

About the Author