Pålsjö Krog

Pålsjö Krog

Pålsjö Krog är en av Helsingborgs finare restauranger och ligger precis nere vid vattnet. Krogen erbjuder alltså inte bara god mat utan även en strålande utsikt. Precis nedanför restaurangen så finner du en badplats. Om du mot förmodan skulle få vänta för länge på huvudrätten så kan du gå och ta dig ett dopp under tiden.

Pålsjö Krog serverar mat som du känner igen ifrån andra fina restauranger. De har flera olika fiskrätter och kötträtter, fiskrätterna är kanske lite prioriterade då restaurangen ligger så nära havet. Krogen har även ett stort utbud av riktigt fina förrätter. En av våra favoriter är Carpaccio på kalvytterfilé, en förrätt som försvunnit ifrån många andra restauranger.

palsjo_krog_15
Carpacccio på kalvytterfilé med hallonbalsamico.

Restaurangen har vunnit flera priser och är lite av ett inneställe. En vanlig fredag då vi var där såg vi fotbollsproffset Henrik Larsson med familj och även Robinson-vinnaren Emma Andersson. Vi misstänker att det fanns fler kändisar i krokarna men då vi inte är några kändisfreaks så kunde vi inte identifiera dem. Förmodligen är det krogens läge som drar celebert besök. Det är en mycket fin plats att sitta på och se solen gå ner, gärna med en kall öl i hand.

Pålsjö Krog hittar du precis utanför Helsingborg nära Fria Bad. Krogens adress är Drotninggatan 151 och du kan läsa mer om den på deras hemsida PalsjoKrog.com

Video och bilder ifrån Pålsjö Krog:


Om videon hackar kan du klicka på HD-knappen nere till höger.

About the Author